Labrador Retriever

Pitbull Dog
Pitbull Dog
15 Νοεμβρίου 2019
maltese dogs
Maltese Dog
21 Νοεμβρίου 2019

Labrador Retriever

Labrador Retriever

Labrador Retriever

Γενική Εμφάνιση – Χαρακτήρας

Το Labrador Retriever, ή απλώς Labrador, ειναι μια μεσαία προς μεγάλη ράτσα και ανήκει στους σκύλους επαναφοράς-κυνηγιού (retriever-gun dog) οπως εχει θεσπιστει να λέγονται. Τα  Labrador ειναι η πιο δημοφιλής ράτσα στον Καναδά, στην Αγγλία και στην Αμερική.

Tο γνωστό λοιπόν σε όλους μας Labrador είναι ένα σκυλί που διακρίνεται για το πολύ καλό του ταπεραμέντο-χαρακτήρα. Είναι ένα ευκίνητο σκυλί με μεγάλη όρεξη για εργασία ή γενικότερα αθλητικές δραστηριότητες. Δεν θα απογοητεύσει τον ιδιοκτήτη του σε «οτιδήποτε» του ζητήσει αφού έχει την τάση να ευχαριστεί.

Το τρίχωμα του είναι μαύρο, καφέ και μπέζ.

Το δάγκωμα του είναι απαλό, κάτι που είναι στην φύση του συγκεκριμένου ζώου αφού φέρνει πίσω στον ιδιοκτήτη του με πολύ μεγάλη προσοχή τα θηράματα του από το κυνήγι.

Η μύτη του εξαιρετική στο να βρίσκει γνώριμες μυρωδιές ανάλογα με την εργασία που του έχει ανατεθεί. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το έχουν επιλέξει διάφορα σώματα ασφαλείας και διάσωσης ανά τον κόσμο. Τα Labradors έχουν χρησιμοποιηθεί στην Αστυνομία, σε σώματα διάσωσης σε σεισμούς ακόμα και στην Πυροσβεστική για εύρεση ανθρώπων.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν μεγάλη αγάπη στο νερό, αφού όλη τους η δομή, από τα πόδια μέχρι και την ουρά τους είναι φτιαγμένα για το νερό.
Είναι πολύ αφοσιωμένα σκυλιά στον ιδιοκτήτη τους, πολύ έξυπνα, χωρίς ίχνος επιθετικότητας ή αδικαιολόγητη συστολή.

Μέγεθος/Βάρος Σκύλων

Αρσενικοί Σκύλοι:
Ύψος στο ακρώμιο: 56 – 57 cm
Βάρος:  29–36 kg

Θηλυκά Σκυλιά:
Ύψος στο ακρώμιο: 54 – 56 cm
Βάρος:  25–32 kg

Η γνώμη μας

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως πως ΠΑΝΤΑ πρόκειται για ένα είδος (σκυλί) που έχει κοινό παρονομαστή με όλα τα άλλα σκυλιά, όσον αφορά συγκεκριμένες αρχές στον χαρακτήρα του.
Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν το «καλό αρκουδάκι» που κάναμε δώρο στο παιδί μας γιατί όλα τα παραπάνω “θετικά του χαρακτήρα του σκύλου”, θα μας γυρίσουν ανάποδα.
Εννοείται πως προτείνεται για οικογένεια, αλλά πάντα τηρουμένων των κανόνων εκπαίδευσης και σωστής συμπεριφοράς που θα πρέπει να έχει ένας σκύλος οποιαδήποτε ράτσας.

 

Print Friendly, PDF & Email