Rottweiler Δαγκώνει Μωρό

ePets and BeWolf Dog Training
Τώρα έχουμε μια εικόνα για δυο «λέξεις»
10 Ιανουαρίου 2019
Βελγικό Μαλινουά
Belgian Malinois
15 Νοεμβρίου 2019

Rottweiler Δαγκώνει Μωρό

Rottweiler

Rottweiler

Σήμερα 12 Σεπτεμβρίου 2019, είμαστε πάλι στην δυσάρεστη θέση να ξανά αναφέρουμε άλλο ένα γεγονός που σχετίζεται με θανατηφόρο κατάληξη.
Αναφερόμαστε στο σημερινό γεγονός που έλαβε χώρα στα Γλυκά Νερά Αττικής, όταν ένα μεγαλόσωμο σκυλί ράτσας Rottweiler, δάγκωσε και σκότωσε ένα μωρό 2 μηνών της δικής του οικογένειας.
Οι συνθήκες του περιστατικού μέχρι και αυτήν την ώρα δεν έχουν βγει στην δημοσιότητα, επομένως κάθε σχολιασμός και εικασία θα ήταν περιττή χωρίς απτά στοιχεία.
Το μοναδικό και σίγουρο στοιχείο που θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο είναι πως οι σκύλοι μας, όποιας ράτσας ή μεγέθους και αν είναι, θα πρέπει να εκπαιδεύονται από επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων, με την σωστή έννοια της λέξης, διότι δυστυχώς το σημερινό συμβάν δεν είναι το μόνο.
Θυμίζουμε το παλαιότερο γεγονός στην Κοζάνη το 2016 που τα Rottweiler του 72 άχρονου σκότωσαν τον μικρό πεντάχρονο το Πάσχα.
Εδώ θα ήταν σωστό να σημειώσουμε πως το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης ενός σκύλου αφορά τον ιδιοκτήτη. Οι συνθήκες που διαμένει ένας σκύλος, οι τρόποι του, οι κανόνες του είναι ευθύνη του «ανθρώπου» και μαθαίνονται στα μαθήματα εκπαίδευσης.
Την ράτσα του σκύλου που θέλουμε να αποκτήσουμε καλό θα ήταν να την συζητήσουμε πριν, με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων ώστε να μας συμβουλέψει τι τύπου σκύλος μας ταιριάζει στην ζωή μας.
Οι εκπαιδευτές λόγω της εμπειρίας τους πάνω σε διαφορετικές ράτσες σκύλων, είναι σε θέση να μας πουν με μεγάλη ακρίβεια τον σκύλο που μας ταιριάζει.
Λίγο παραπάνω ευθύνη από μέρους μας χρειάζεται, λίγο γνώση και όρεξη για μάθηση.

 

Print Friendly, PDF & Email