Πρώτη μέρα με το νέο σας κουτάβι

Νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς
14 Αυγούστου 2017
μποξ, φωλιά ή φυλακή;
Το μποξ, φωλιά ή φυλακή;
15 Αυγούστου 2017

Πρώτη μέρα με το νέο σας κουτάβι

Η πρώτη μέρα στο σπιτι μας με το νέο μας κουτάβι

Η πρώτη μέρα στο σπίτι με το κουτάβι σας είναι η πιο σημαντική, βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για αυτό…

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα – φέρνετε το νέο σας κουτάβι στο σπίτι σας ! Μπορείτε να φανταστείτε ήδη τις επόμενες εβδομάδες γεμάτες φιλιά με το κουτάβι σας , θα είναι αξιολάτρευτα άτακτο και θα θέλετε να στείλετε εκατοντάδες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας . Πριν από το κουτάβι που θα ερθει στο σπίτι σας και την αγάπη που θα είστε έτοιμοι να του προσφέρετε , θα θέλαμε να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι να περιμένετε για την πρώτη μέρα στο σπίτι με το κουτάβι σας . Εδώ είναι μια λίστα με πράγματα που πρέπει να θυμάστε :

Λάθη θα συμβούν : Το κουτάβι σας είναι ενθουσιασμένο και συγκλονισμένο … δεν γνωρίζει πώς να είναι ένας προσεκτικός και ευγενικός φιλοξενούμενος . Μπορεί να κάνει την ανάγκη του εδώ και εκεί, να τρέχει σε όλο το σπίτι, να κυνηγήσει την γάτα σας, να δαγκώσει τα πανάκριβα παπούτσια σας. Θα πρέπει να παρακολουθείτε από κοντά το κουτάβι σας. Καθαρίστε τα ατυχήματα που μπορεί να συμβαίνουν και δεν επιπλήξτε το με μέτρο. Συνήθως η τήρηση προγράμματος φαγητού – ύπνου – αφόδευσης και επιβράβευσης στα επιθυμητά αποτελέσματα είναι αυτή που θα σας λύσει σχεδόν όλα σας τα προβλήματα. Ωστόσο , τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες , φροντίστε να διορθώσει τα όποια τυχόν λάθη του ώστε οι κακές του συνήθειες να μην συνεχιστούν εφόρου ζωής.

Γνωριμία με την Οικογένεια : Όταν φέρνετε το κουτάβι στο σπίτι σας , βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας κάθονται ήρεμα . Το κουτάβι σας μπορεί να πάει να συστήσει τον εαυτό του μόνο του. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει με ήρεμο τρόπο να το επιβραβεύσουμε με ηρεμία και χαρά. Κινήσεις υπερβολής και δεν χρειάζονται και δεν ωφελούν πουθενά. Τα παιδιά μπορεί να είναι εξίσου ευερέθιστα όπως ένα κουτάβι για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να τους εξηγηθεί η σημασία της πρώτης αυτής συνάντησης. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνει νέους και παντοτινούς φίλους είναι μια ευτυχισμένη και ήρεμη πρώτη εντύπωση.
Κάτι τέτοιο θα του δημιουργήσει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στην καινούργια του ζωή που μόλις ξεκίνησε.

Δείξτε του τον προκαθορισμένο χώρο του : Την πρώτη μέρα στο σπίτι με το κουτάβι σας , θα πρέπει να έχετε φτιάξει μια περιοχή που έχει συσταθεί ακριβώς γι ‘αυτό. Αυτή η περιοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παιχνίδια του και ένα κρεβάτι. Δεν χρειάζεται να του δείξετε αμέσως όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Σε λίγο μόλις χρόνο που θα έχει συνηθίσει τον χώρο του θα χρειαστεί να τον συστήσετε σε όλο το σπίτι τμηματικά ώστε να γνωρίσει και τους υπόλοιπους χώρους. Κλείστε τις πόρτες στα δωμάτια που δεν επιθυμείτε να πάει και θέστε τα όρια στους χώρους σας ώστε να κρατηθεί μακριά από απαγορευμένες περιοχές .

Έχετε ένα πρόγραμμα έτοιμο : Τα κουτάβια λειτουργούν καλύτερα λειτουργώντας κάτω από πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι οι ώρες για ύπνο, φαγητό, παιχνίδι και διαλείμματα για αφόδευση, θα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ακριβείς και να ακλουθούν μια ρουτίνα. Μην ξεχνάτε να είστε πάντα έτοιμοι να επιβραβεύσετε μια θετική συμπεριφορά.

Μαρίνα Μαρκοπούλου – Καντεράκης Ιωσήφ
Εκπαιδευτές Σκύλων

Print Friendly, PDF & Email