Belgian Malinois

Rottweiler
Rottweiler Δαγκώνει Μωρό
12 Σεπτεμβρίου 2019
Pitbull Dog
Pitbull Dog
15 Νοεμβρίου 2019

Belgian Malinois

Βελγικό Μαλινουά

Belgian Malinois Dog Breed

Μαλινουά

Γενική Εμφάνιση – Χαρακτήρας

Οι Μαλινουά είναι μια μεσαία – μεγάλη φυλή σκύλου, τα οποία μερικές φορές ταξινομούνται ως φυλή σκυλιών Βελγικού Ποιμενικού και όχι ως ξεχωριστή φυλή. Το όνομα “Malinois” προέρχεται από την Malines, τη γαλλική ονομασία της φλαμανδικής πόλης καταγωγής της φυλής, Mechelen.

Το Μαλινουά κατά βάση είναι ένας ποιμενικός σκύλος με πολύ έντονο χαρακτήρα. Ο συγκεκριμένος σκύλος χαρακτηρίζεται για την δύναμη του, την αντοχή του και ειναι ικανός να φερει εις πέρας οποιαδήποτε εργασία του ανατεθεί. Είναι έξυπνος, αθλητικός, δραστήριος και υπερέχει σε πάρα πολλά αθλήματα σκύλων. Εκτός από την βοσκή που είναι και η βασική του εργασία, προτιμάται συχνα στα σωματα ασφαλείας και διάσωσης για τον ατρόμητο και δυναμικό του χαρακτήρα.

Οι σκύλοι Μαλινουά μπορούν να ζήσουν αρμονικά με οικογένεια αρκεί ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει πως ειναι απαραίτητη διαδικάσια η κοινωνικοποιήση τους από μικρή ηλικία με μωρά, μικρά παιδάκια και γενικώς να συμμετέχουν σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες (πάρτυ, συγκεντρώσεις, εμπορικά κέντρα και πολυσύχναστοι χώροι κτλ).

Life expectancy: 12 – 14 years
Origin: Belgium (city of Malines)
Temperament: Stubborn, Alert, Hard-working, Active, Confident, Friendly, Watchful, Protective
Colors: Tan, Mahogany, Black-tipped Fawn

Μέγεθος/Βάρος Σκύλων

Βάρος: Αρσενικά: 29–34 kg, Θηλυκά: 25–30 kg
Ύψος στο ακρώμιο: Αρσενικά: 61–66 cm, Θηλυκά: 56–61 cm

Η γνώμη μας

Δεν συστήνεται σε ιδιοκτήτες ως ο πρώτος τους σκύλος. Χρειάζεται έμπειρους χειριστές γιατί η ευαισθησία του χαρακτήρα του σε συνδυασμό με την εκρηκτική του δύναμη είναι στοιχεία που χρειάζονται εμπειρία. Εξαιρετικός σκύλος φύλακας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email