Κοπροφαγία στους σκύλους

μποξ, φωλιά ή φυλακή;
Το μποξ, φωλιά ή φυλακή;
15 Αυγούστου 2017
Προσωπικός χώρος του σκύλου
15 Αυγούστου 2017

Κοπροφαγία στους σκύλους

Κοπροφαγία στους σκύλους

Η κοπροφαγία δεν είναι ασυνήθιστη στους σκύλους ιδίως όταν είναι κουτάβια…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την συμπεριφορά αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να κάνετε μια έρευνα γύρω από την περίπτωση του σκύλου σας που επιμένει σε αυτήν.

Καλό είναι τότε με μια απλή εξέταση αίματος να δείτε αν του λείπει κάποια βιταμίνη ή κάποια άλλη ουσία που του προκαλεί αυτήν την συμπεριφορά.
Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες απλές αιτίες & συμβουλές για αυτήν την ανάρμοστη συμπεριφορά για τους ανθρώπους αλλά τόσο «ωραία» συνήθεια για τους μαλλιαρούς μας φίλους:

1) Το αρχέγονο ένστικτο της μαμάς σκύλας της υπαγορεύει να έχει την φωλίτσα της καθαρή, άρα το κουτάβι της, που πρώτο κοινωνικοποιήθηκε με την μητέρα του διατήρησε μιμητικά το ένστικτο αυτό, να τρώει τις ακαθαρσίες του και άρα να καθαρίζει την φωλίτσα του.
2) Καλό είναι ως ιδιοκτήτης να προσπαθείτε να μην καθαρίζετε τα κακά μπροστά στο κουτάβι γιατί και με εσάς που πλέον θεωρεί μέλος της αγέλης του θα μιμηθεί αυτήν σας την πράξη αλλά όχι με την σκούπα σας και το καθαριστικό σας, απλώς θα τα φάει.
3) Μην το μαλώνετε με λανθασμένο τρόπο όταν βρείτε κακά γιατί άλλη μια αιτία μπορεί να είναι να τα καταβροχθίζει για να μην τον μαλώσετε αργότερα.
4) Σε κάποιες περιπτώσεις έχει δουλέψει ο φρέσκος ανανάς στην διατροφή του κουταβιού με αποτέλεσμα τα κόπρανα να μην έχουν και τόσο ωραία γευση…πια
5) Το στρες και η πλήξη είναι ακόμα ένας λόγος που ο σκύλος καταφεύγει σε μια τέτοια συμπεριφορά. Ελέγξτε το πως και πόσο χρόνο εκτονώνεται ο σκύλος σας και αν είναι αρκετό ή ίσως να χρειαστεί να βελτιώσετε τον χρόνο στην εκτόνωση. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή για να σας επισκεφτεί. Βλέποντας το κουτάβι σας και συζητώντας με εσάς την ρουτίνα σας θα μπορέσει να καταλάβει τι συμβαίνει και να σας κατευθύνει ανάλογα.
6) Ελέγξτε την τροφή του, η τροφή του θα πρέπει να αποτελείται από όλα εκείνα τα συστατικά που συμπλέουν με την φύση του (σαρκοφάγο) και όχι με κάτι που απλώς ονομάζεται ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ.
7) Τα κακά σαν όψη αλλά καμία φορά και σαν μυρωδιά μπορεί να μοιάζουν και με το φαγητό που του βάλατε το πρώι…αλλαξτε τροφή!
8) Τελευταία έρχεται η απλή περιέργεια του σκυλού να μυρίσει και να γευτεί αυτό το νόστιμο πραγματάκι που βρήκε άλλη μια φορά στο πάτωμα

Όποια και να είναι από τις παραπάνω περιπτώσεις, θα περάσει με το χρόνο και με την σωστή διάγνωση & κατεύθυνση που θα λάβετε. Αν όμως επιμείνει σε αυτό ο σκύλος για μεγάλο διάστημα και ιδιαίτερα αν δεν είναι μικρός σε ηλικία, καλό είναι να μιλήσετε με τον εκπαιδευτή & κτηνίατρο σας το συντομότερο.

Print Friendly, PDF & Email