Golden Retriever

Boxer
Boxer
4 Μαΐου 2018
German Shepherd
German Shepherd
13 Αυγούστου 2018

Golden Retriever

golden retriever

Golden Retriever

Γκόλντεν Ριτρίβερ
ORIGIN : Great Britain

Γενική Εμφάνιση – Χαρακτήρας

Το Golden Retriever είναι μια μεγάλη φυλή σκύλου που εκτρέφονται ως κυνηγόσκυλα (gun-dogs) για να ανακτήσουν μετά το κυνήγι πάπιες και διάφορα ορνιθοειδή πουλιά.
Ονομάστηκαν «retriever» λόγω της ικανότητάς τους να ανακτήσουν το παιχνίδι ή το θήραμα τους χωρίς βλάβη. Οι Golden Retrievers έχουν μια ενστικτώδη αγάπη για το νερό και είναι εύκολο να εκπαιδεύσουν σε βασικά ή προχωρημένα πρότυπα υπακοής. Πρόκειται για μια μακρύτριχη φυλή, με πυκνή εσωτερική στρώση που τους παρέχει επαρκή ζεστασιά στο ύπαιθρο και εξωτερικό τριχωτό μανδύα που κλίνει στο σώμα τους και απωθεί το νερό. Τα Golden Retrievers είναι κατάλληλα για κατοίκηση σε προαστιακό ή εξοχικό περιβάλλον. Παρόλο που χρειάζονται ουσιαστική υπαίθρια άσκηση, θα πρέπει να στεγάζονται σε περιφραγμένη περιοχή λόγω της ενστικτώδους τάσης τους να περιπλανηθούν. Χάνουν το τρίχωμα τους ιδιαίτερα κατά την αλλαγή εποχής, και απαιτούν αρκετά τακτική περιποίηση (grooming).

Η εκπληκτική ιδιοσυγκρασία του Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ράτσας και περιγράφεται ως “ευγενική, φιλική και με αυτοπεποίθηση”. Είναι πολύ καλό οικογενειακό κατοικίδιο και τα πηγαίνει καλά με τα παιδιά. Συμπεριφέρεται εξίσου καλά και στους ξένους εκτός από τα γνωστά του πρόσωπα. Το γεγονός αυτό δεν το κάνει καλό σκύλο φύλακα. Το τυπικό Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι σκύλος υψηλής νοημοσύνης, ευγενικό, πράο και πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τους γύρω του. Από τα σκυλιά που δεν δαγκώνουν ποτέ, με υπομονή και κατανόηση για τα παιδιά και τους γύρω του, πράγμα που το κάνει μάλλον μέτριο φύλακα, αλλά αξιολάτρευτο σύντροφο.

Το Golden Retriever είναι πολύ γνωστό σκυλί για την υψηλή νοημοσύνη του. Κατέχει την τέταρτη θέση στο βιβλίο The Intelligence of Dogs του Stanley Coren, πίσω από το Μπόρντερ Κόλι, το Πουντλ και τον Γερμανικό Ποιμενικό, καθώς εκπαιδεύεται εύκολα και είναι υπάκουο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κυνηγόσκυλο, οδηγός, στην αναζήτηση συντριμμιών και στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, εξαιτίας της κοινωνικότητας, της ηρεμίας και της θέλησης για μάθηση που το χαρακτηρίζει.

Μέγεθος/Βάρος Σκύλων

Ύψος στο ακρώμιο :
Αρσενικοί Σκύλοι: 56 – 61 cm (22-24 ins);
Θηλυκά Σκυλιά: 51 – 56 cm (20-22 ins).

FCI-Standard N° 111 28.10.2009

Η γνώμη μας

Αναμφισβήτητα είναι ένα σκυλί που προτείνουμε συνεχώς ως οικογενειακό σκυλί. Τα πάει εξαιρετικά καλά με παιδιά, είναι πολύ υπομονετικό σκυλί και δεν διστάζει να δείξει τον καταπληκτικό χαρακτήρα του στο παιχνίδι. Αποτελεί μια εξαιρετική συντροφιά στις οικογένειες αφού είναι πάρα πολύ στοργικό και «αγαπησιάρικο» !!!

Video

Print Friendly, PDF & Email