Boxer

Doberman Pincher
Doberman Pinscher
31 Μαρτίου 2018
golden retriever
Golden Retriever
5 Μαΐου 2018

Boxer

Boxer

Boxer Dog Breed

Μπόξερ
ORIGIN : Germany

Γενική Εμφάνιση – Χαρακτήρας

Το Boxer είναι ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους, ομοιόμορφο, με συμπαγή κατασκευή και ισχυρά οστά.
Οι μύες του διακρίνονται ευκρινώς και η όλη του εικόνα θα πρέπει να μοιάζει με έναν πολύ γραμμωμένο και μυώδη σκύλο. Είναι συνήθως και θα πρέπει να παραμένει λεπτός και υγιής.

Το Boxer πρέπει να είναι ατρόμητο γεμάτο αυτοπεποίθηση, ηρεμία και ισορροπία. Η ιδιοσυγκρασία της συγκεκριμένης ράτσας έχει απόλυτη σημασία πρέπει να είναι ισορροπημένη και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Διακρίνεται για την αφοσίωση απέναντι στο σπιτικό του και στην οικογένεια του. Είναι γνωστό σε όλους για την επαγρύπνησή του την αυτοπεποίθηση του και το θάρρος του ως υπερασπιστής. Είναι αβλαβής με την οικογένειά του, αλλά πάντα προσεκτικός με τους ξένους.
Του αρέσουν πολύ τα παιχνίδια, θέλει να ευχαριστήσει το αφεντικό του και είναι πάντα πρόθυμος να υπερασπιστεί την οικογένεια του.
Ο χαρακτήρας του γενικά είναι αξιόπιστος, χωρίς πονηρία ή δεύτερες σκέψεις.

Μέγεθος/Βάρος Σκύλων :
Ύψος στο ακρώμιο :
Αρσενικά : 57-63 cm.
Θηλυκά : 53-59 cm.
Βάρος : Αρσενικά : πάνω απο  30 kg όταν το ύψος στο ακρώμιο φτάνει τα 60 cm.
Θηλυκά : περίπου 25 kg όταν το ύψος στο ακρώμιο φτάνει τα 56 cm.

FCI-St. N° 144 / 09.07.2008

Η γνώμη μας

Τα Boxer θεωρούνται από τα πιο αξιόπιστα σκυλιά. Ακόμα και όταν μεγαλώσουν αρκετά έχουν έντονο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Είναι ένας σκύλος οικογένειας με εξαιρετική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως είναι ένας σκύλος φύλακας με ότι αυτό σημαίνει. Θα πρέπει να λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να υπάρχει αρμονία στην αυριανή του οικογένεια.

Video

Print Friendly, PDF & Email